Pripravujeme zníženie niektorých odvodov, oznámil premiér

21.08.2013 Bratislava


Bratislava (TASR) - Vláda Roberta Fica pripravuje zníženie odvodov pre ľudí s nízkymi príjmami, od ktorého si sľubuje okamžitý pozitívny efekt na tvorbu pracovných miezd na Slovensku. Podľa premiéra by sa čoskoro mala zvýšiť aj minimálna mzda. "Je tu návrh, ktorý prišiel od ministra práce, ktorý hovorí o 2,5-% navyšovaní minimálnej mzdy," povedal dnes na rokovaní Rady predsedov odborových zväzov Robert Fico.

Ako dodal, je ešte potrebné "zmerať" dopad zvýšenia minimálnej mzdy pre slovenských zamestnancov na ekonomiku, pričom by sa v tejto veci mal angažovať najmä rezort financií. "Nie je možné, aby ten, kto robí, bol pod hranicou chudoby. Urobím naozaj všetko pre to, aby to bolo viac ako 2,5 %," vyhlásil premiér.

V súvislosti so znížením odvodov pre ľudí s nízkymi príjmami Fico upozornil, že k politickému rozhodnutiu došlo len nedávno, a to v utorok (20. 8.). Samotný návrh bude predložený na rokovanie vlády v septembri, pričom bude v tejto veci potrebné zvolať aj Radu solidarity a rozvoja SR. "Všetko treba zvážiť," podotkol premiér.
 

Vyberte región